Lydkanten

Lokal talentudvikling af fremtidens nordjyske stjerner

Lydkanten er et intenst talenudviklingsforløb for fremtidens nordjyske artister. Vi holder workshops i sangskrivning, produktion og branchekendskab med nogle af Danmarks dygtigste sangskrivere, der alle er fra Nordjylland. Derudover holder vi koncerter på nordjyske venues og er med til at give talenterne forhold til de nordjyske scener, såvel som uvurderlig live-erfaring. Samtidig giver vi eleverne adgang til et netværk af andre talenter igennem vores alumneforening og bidrager løbende med sparring og karriererådgivning til vores talenter.

Lydkanten løfter niveauet for den nordjyske musik

I 2014 blev Lydkanten skabt i et samarbejde mellem Det Musiske Hus og Kulturalliancen (Frederikshavn- og Hjørring Kommuner). Siden da har vi haft 30 talenter igennem vores forløb og afholdt 15 koncerter. Vi har skabt nye forbindelser mellem professionelle musikere, nye talenter og den nordjyske livebranche og har af den grund opnået bred pressedækning i lokalområdet.

'Det vil give mange flere sangskrivere og meget bedre sangskrivere. Og det vil motivere det utal af unge, som alligevel smider noderne væk fra tid til anden, og bare skriver noget selv'

Michael-Møller
Michael Møller Coach, Lydkanten

Erfaring gives videre fra de bedste

På Lydkanten arbejder vi med nogle af de bedste danske sangskrivere, der alle kommer hjem til egnen for at dele ud af deres massive erfaring fra musikbranchen. Tidligere coaches er: Dorthe Gerlach (Hush), Pernille Rosendahl (Swan Lee), Michael Møller (the Mountains), Troels Abrahamsen (Veto), Christian Hjelm (Figurines), Steffen Westmark (The Blue Van), Esben Halkier (Quick Quick Obey) og scenecoachen Kristian Koch.

'Emil er grundig, velorganiseret og meget innovativ. Jeg hyrede Emil ind til at lede og kuratere Lydkanten og det viste sig at blive en af de bedste talentforløb for os. Emil er nem at være sammen med, professionel, tilbagelænet, knivskarp og en af de bedste, når det kommer til at styre projekter og få ting til at ske.'

Jens Ole Amstrup Kunstnerisk Leder, Emil